Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Meclis Grup Toplantısı’nda konuştu: (5)

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, “İsveç, zahmet etmeyin.

Erdoğan, AK Parti Meclis Kümelenmesi Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, AK Parti’nin 20 yılın en büyük reformlarını yaptığı alanların başında hak ve özgürlüklerin geldiğini söyledi.

Vatandaşına tepeden bakan, farklı kimlikleri tehdit unsuru olarak gören tek parti faşizmi ve Jakoben anlayışını rafa kaldırdıklarına işaret eden Erdoğan, “Cumhuriyet ve Cumhuriyet’i kucaklayarak güven ortamını yeniden inşa ettik. Devletimiz ve demokrasimiz çok daha güçlü. Sadece bize oy verenler değil, bize oy verenler de, “Tüm vatandaşlarımızın hak ve özgürlük alanlarını genişletmeye çalıştık. Bu süreçte özellikle kadınların siyasette, bürokraside, iş dünyasında, akademide ve diğer alanlarda hak ettikleri yeri almasına özel önem verdik.” dedi.

Tüm bu adımları atarken en büyük destekçinin kadınlar olduğunu dile getiren Erdoğan, en şiddetli saldırıların CHP liderliğindeki muhalefetten geldiğini gördüklerini belirterek, “Biz özgürlükleri savunurken CHP ve eşdaşları mücadele ediyor. Yasakların devamı için mahkemeye, mahkemeye gitmek dahil her yolu denediler, özgürlük hamlesi karşısında soluğu Danıştay’da da, Anayasa Mahkemesi’nde de aldılar, ellerine geçen bütün imkanları gasp etmek için kullandılar. başörtülü kadınlarımızın hakları.” değerlendirmesini yaptı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun gece yarısı sosyal medyada paylaştığı videoyla eski yaraları yeniden kanattığını ve eski acıları deştiğini ifade eden Erdoğan, bu çıkışın amacının kadınlara haklarını vermek olmadığını, bunu gördüklerini söyledi. Meclis gündemine getirdikleri yasa tasarısı ile bir kez daha.

“LGBT ile ilgimiz yok”

Konuyu CHP zihniyetinin insafına bırakmamak ve kalıcı çözüm bulmak için hızla harekete geçtiklerini hatırlatan Erdoğan, şöyle devam etti:

“Temel hakların Anayasa’nın konusu olmaması gerektiğine olan inancımızı saklı tutarak, ülkemizin geçmişten bugüne yaşadığı acıların bir daha tekrarlanmaması için kendi teklifimizi hazırladık. Cumhur İttifakı olarak teklifimizi sunduk. Kadınlarımızın hak ve özgürlüklerinin güvence altına alınması ve toplumun taşıyıcı direği olan aile kurumunun sapkın akımlardan korunması için anayasa değişikliği teklifi.

Altılı sofraya soruyorum: Kutsal saydığımız aile kurumunu Anayasa güvencesi altında meclise sunduk ve aile kurumunu kutsallığıyla meclise getirirken, ey bunun içindekiler. altı masa, çıkıp bize LGBT’yi kimin savunup kimin savunmadığını söyleyin. LGBT ile alakamız yok. Aileyi kutsadığımız için, onu kutsanmış bir kurum olarak görüyoruz. Bu mübarek müessesemize sağlı sollu hiçbir karışık tipin girmesini kabul etmiyoruz. Ailelerimiz tarihten bugüne hep o kutsallıkta gelmişler ve bu anlayışla bugüne ve inşallah yarınlara yürüyeceklerdir.”

“Hiçbir milletvekilinin ‘hayır’ demeyeceğine inanıyorum”

Erdoğan, anayasa değişikliği teklifinin hazırlık aşamasında Meclis’te kümelenmiş siyasi partilere giderek uzlaşıya ve milli iradeye verdikleri önem nedeniyle hiçbir ayrım gözetmeden bu sürece katılmaya davet ettiklerini hatırlattı.

CHP ve masadaki ortaklarının bu iyi niyetli girişimlere adeta duvar ördüğünü ifade eden Erdoğan, “Komisyon toplantılarında anayasa değişikliğini sulandırmaya çalıştılar. Cumhur İttifakı’nın kararlı ve net duruşu sayesinde teklif komisyonda kabul edildi.İnşallah yakın zamanda anayasa yapılacak.Teklifimizin Genel Kurul görüşmeleri başlayacak.Genel Kurul’da bir kez ortaya çıkacak. yine kimler yasakların devam etmesinden yana kimler özgürlüklerin genişletilmesinden yana. terimini kullandı.

Sosyal medyada hak ve özgürlükler üzerine nutuk atanların bu vesileyle ne kadar samimi olduğunun görüleceğine işaret eden Erdoğan, “Temennimiz Gazimizin şanına yakışır bir şekilde bu yönetmeliğin 400’ün üzerinde oyla kabul edilmesidir. TBMM, “Aileyi korumayı ve kadınlarımızın haklarını güvence altına almayı amaçlayan anayasa değişikliği teklifine ‘hayır’ demeyeceğine inanıyorum. Aksi tavır sergileyenleri ne milletimiz, ne kadınlarımız, ne de tarih affetmeyecektir.” görüşünü paylaştı.

“Vasiyetinizin ipotek altına alınmasına izin vermeyin”

Makamların ve unvanların geçici olduğunun altını çizen Erdoğan, şunları kaydetti:

“Asıl olan onun adını milletin kalbine altın harflerle yazdırmaktır. Meclisimizin bir asrı aşan tarihinde bu çatı altında binlerce milletvekili misyon edinmiştir. Bazıları milletin emanetine sahip çıkınca milletin emanetine sahip çıkmışlardır.” birileri üç gün boyunca çıkarları uğruna ona ihanet etti.Herkes karakterine,kişiliğine ve üstlendiği sorumluluğun büyüklüğüne göre iyi ya da kötü bir miras bıraktı.Bir kez daha bu çağrıyı yapmak istiyorum. tüm milletvekillerine: İradenize ipotek konmasına izin vermeyin, bu tarihi fırsatın elinizden alınmasına izin vermeyin, hanımlarımıza ve gelecek nesillere gelin, vicdanınızın sesine kulak verin ve anayasamıza ‘evet’ deyin. Genel Kurul toplantılarında değişiklik önerisi.Böylece milletimizin ve hanımlarımızın gönlünde saygın bir yer edineceksiniz.”

“Aldığın maaş haramdır”

AK Parti Grubu’nun Genel Kurul toplantılarına katılmakta güçlük çektiğini dün öğrendiğini vurgulayan Erdoğan, “Bu beni çok üzüyor. Bu millet kendi parasından, kesesinden maaş veriyor ve bu görevi milletvekillerimiz yerine getiriyor. bu maaşla birlikte.Dün de olduğu gibi vekillerim bulunmazsa bu millet sizi yarı yolda bırakmaz.Eğer getirmezseniz bu millet size helal etmez ve aldığınız maaşlar da haramdır.Bilin ki bu taraftan da.” sözlerini söyledi.

Birkaç gündür Türkiye’yi etkisi altına alan kar yağışının kuraklık endişelerini bir nebze olsun hafiflettiğine işaret eden Erdoğan, “Devam edecek olan bol yağışla barajlarımızın dolmasını Rabbimden niyaz ediyorum. Önümüzdeki aylarda topraklarımız sular altında kalacak ve ülkemiz bereketli bir yaza hazırlanacak.” dedim.

Erdoğan, NATO’nun genişleme sürecine ilişkin gelişmeleri de yakından takip ettiklerini belirterek, “İsveç merak etmeyin, kutsal kitabım Kur’an-ı Kerim’e izin verdiğiniz sürece NATO’ya girmenize ‘evet’ demeyeceğiz. yakılacak ve parçalanacak ve bu, korumalarınızla birlikte yapılacak. “Finlandiya’ya bakışımız olumlu, ancak İsveç’e değil. Bunu böyle bilin.” dedi.

(Bitti)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu