Ekonomi

Rusya ve BM tahıl anlaşmasını görüşecek

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Vershinin, Türkiye, Ukrayna, Rusya ve BM arasında yapılan tahıl sevkiyatlarına ilişkin anlaşmaya ilişkin Rus basınına açıklamalarda bulundu.

Rusya ve BM temsilcileri arasında bir görüşme yapılacağı bilgisini paylaşan Vershinin, “Yarın video konferansımız var. Ardından yüz yüze görüşeceğiz. Yüz yüze görüşme büyük ihtimalle gerçekleşecek.” Ocak ayında bu tür görüşmeleri sürdüreceğiz.”

Vershinin, toplantıya BM Ticaret ve Kalkınma Konferansı (UNCTAD) Genel Sekreteri Rebeca Grynspan ile BM İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Martin Griffiths’in de katılacağını bildirdi.

“Görevler yerine getirilmelidir”

“Tabii ki anlaşmanın detaylarını ve çalışma sürecini görüşeceğiz. BM temsilcilerini olabildiğince enerjik ve verimli çalışmaya zorlayacağız. BM’nin Rus tarım ürünlerinin dünya pazarlarına engelsiz erişimine ilişkin yükümlülüklerini yerine getirmesi gerekiyor. bu muhtırada yer almaktadır.”

Türkiye ile Rusya arasındaki siyasi istişareler, Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Sedat Önal ve Verşinin başkanlığındaki heyetler arasında 8-9 Aralık tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştirildi. Görüşmede tahıl anlaşması da ele alındı.

Türkiye, Ukrayna, Rusya ve Birleşmiş Milletler (BM) arasında 22 Temmuz’da İstanbul’da tahıl sevkiyatı anlaşması imzalandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu